همانطور که می دانید ترکیه به سبب موقعیت جغرافیایی خود و امپراطوری باستانی عثمانی که زمانی بر آن منطقه حکمرانی می کرد، از جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخی منحصر به فردی برخوردار است که بخش قابل توجهی از آن نیز در شهرهایی نظیر استانبول و بورسا قرار دارد.
بورسا یک شهر بزرگ در شمال غربی آناتولی ترکیه و ایضاً چهارمین شهر پرازدحام این کشور است که هم دوره به یک شهر صنعتی و مسکونی مهم در این کشور تبدیل شده است. با اینکه بورسا این روزها در میان مقاصد محبوب گردشگری ترکیه گم شده است اما در گذشته شهر مهمی به شمار می رفته است.

بورسا، پایتخت فراموش شده ترکیه
بین سالهای 1335 تا 1363، بورسا اولین عاصمه امپراطوری عثمانی بود که از آن با نام سرور یاد می کردند ، هر چند این نام نیز در طول زمان محو شده و جای خود را به نام بورسای سبز (Yesil Bursa) داد که با وجود پارک ها ، باغ ها و جنگل های طراوت که در این شهر وجود دارند به خوبی می توان دید چرا این نام برای آن برگزینی شده است.
به واسطه اینکه پایتخت یک سلطنتی باعرضه در جهان بوده است ، بورسا تاریخ غنی را در دل خود دارد اما امروز آن را مدرن تر و مترقی و عقب مانده تر از پیش خواهید یافت، بنیان ها و منزل ساختمان های بلندی که چیزی از قدمت و تاریخ این شهر را به نمایش نمی گذارند و بیشتر آن را شهری مدرن و باب نشان می دهد. اما با اینحال می توان در دل این شهر هنوز هم جاذبه های زیبای طبیعی و قدیمی یافت و از آن لذت برد.
تفریحات زمستانی
بورسا در کنار یکی از بلندترین کوههای ترکیه، کوه اولوداق (Mount Uludag) به حاصل 2543 متر ، قرار گرفته است که همین موجب شده بورسا بیشتر یک مقصد زمستانی برای اسکی بازها باشد.
مسجد بزرگ اولو
علاوه بر اینها، بورسا شهریست که در آن مساجد قدیمی تكثر وجود دارد ، از آنها می توان به مسجد اولو (Ulu Cami) که مربوط به قرن 14 می شود اشاره کرد. مسجد اولو یا مسجد بزرگ بورسا با معماری ساده و چندین گنبدی که دارد محلی آرام و ساکت است که این موجب می شود احساس خوبی هنگام معاینه بررسی از آن داشته باشید.
مسجد و قبر سبز
درحالیکه در استانبول مسجد آبی را می شناسید ، در بورسا مسجدی با نام مسجد سبز مشخص و ناپیدا شده است. مسجد سبز علاوه بر اینها پرچین هایی به رنگ سبز دارد بلکه بخاطر فضای سبز اطرافش نیز به این نام شهرت دارد ، هم مقبره محمت اول نیز در این نزدیکی این مسجد قرار گرفته است که به آن مزار سبز گفته می شود. بی جهت نیست که به بورسا، پایتخت فراموش شده ترکیه گفته می شود.
قلعه بورسا (Hisar Bursa)
قلعه یا دژ بورسا یکی از جاذبه های قدیمی و مشهود این شهر است که دو کیلومتر طول دارد. داخل این دیوارهای نظامی می توانید چندین قبر و مسجد کوچک بیابید. این قلعه بازهم چشم اندازی زیبا از شهر دارد.
تله کابین
شاید بتوان گفت محبوب ترین جاذبه این شهر تله کابین بورسا باشد، بخصوص برای افرادی که به دنبال هیجان هستند. با این تله کابین می توانید به بالای کوه اولوداغ بروید و از مناظر و چشم اندازهای زیبای آن لذت ببرید.
آبشار سابتابات (Saitabat Waterfall)
علاقه مندان به طبیعت گردی نیز می توانند در فاصله 12 کیلومتری از شهر بورسا و در نزدیکی کوه اولاداغ از آبشاری زیبا که در میان تنگه ای قرار گرفته است دیدن کنند. اینجا مکان مناسبی برای تمام كردن روزهای تعطیل و چادر زدن است.
کوزا هان (Koza Han)
در اواخر قرن 15 میلادی صنعت ابریشم از چین به بورسا وارد شد و در این شهر مرکزی برای خرید و فروش این محصول پدید آمد که هم زمان با نام کوزا هان متمایز شده است. کوزا هان که به معنای “بازار نوازنده” است مکانیست که معاصر نیز به همین منظور مورد مصرف قرار می گیرد اما حتی اگر نخواهید پرنیان بخرید، محوطه این بازار قدیمی و کافه های فضای باز آن مکان مناسبی برای طی كردن اوقات و سر كشیدن یک فنجان قهوه ترک خواهد بود.
روستای جومالیکیزیک (Cumalikizik Village)
روستای هفتصد ساله جومالیکیزیک از محبوب ترین جاذبه های بورسا محسوب می شود که طبق معمول گردشگران فراوانی از آن دیدن می کنند. این روستا در طول زمان گریبانگیر تغییرات خاصی نشده است و با ورود به آن زندگی مردم هفتصد سال پیش را خواهید دید. در این روستا 270 خانه قدیمی وجود دارد که از سنگ و چوب ساخته شده اند ، علاوه بر اینکه خرابه های یک کلیسای بیزانس نیز در آن یافت می شود که در سال 1969 کشف شده است. جومالیکیزیک نیز در پایه کوه اولوداغ و در فاصله 10 کیلومتری بورسا واقع شده است.
بورسا می تواند مقصدی یکروزه برای سفر از شهر استانبول باشد. اگر با ماشین از استانبول به بورسا بروید 3 ساعت در راه خواهید بود، یومیه كشتی های متعددی از استانبول به بورسا حرکت می کنند که این مسیر را حدودا 4 ساعته طی می کنند. بورسا خط قطار ندارد و حزب آن 60 کیلومتری شهر واقع شده است.